Szakrendelés Ózdon

2023. 07. 12. | Orvoslás | 0 hozzászólás

„Szalazúgyvolt…”, hogy 6 évig voltam felülvizsgáló főorvos „az setét Borsodban”. 25 körzet, +bónuszként két sebészeti szakrendelés a közeli Ózdon (autóval 67 perc csak oda, minden hónapban 1x). Szóval eljártam az ózdi kórházba, ahol a sebészeti szakrendelésen volt (sebészet+bal.seb+ortop rendelés egyidőben).

Címlapkép forrása: https://mandadb.hu/tetel/51391/Foto_Kepes_levelezolap_Ozd_Latkep_levelezolap4

Az osztálynak három dolgozója volt. Mind sebész főorvos, és mind idősebb volt mint én. A bemutatkozásom is már furcsa volt. Én még abban az érában nevelkedtem, hogy a tőlem  idősebbeket magázzuk, ők tegezhetnek (=csendőr pertu). Szokva voltam hozzá. Bementem, ott fogadott az éppen rendelő – tőlem kb. 20 évvel idősebb főorvos és mindketten úgy köszöntünk, hogy „Tiszteletem, Főorvos Úr”. Hát, lefagytam mint a windóz. Mindegy is. Letegeződtem mindegyikkel – én kértem rá Őket –, aztán havi rendszerességgel megjelentem. 
Történt egyszer, hogy érkezésemkor a folyosó tele volt, gipszes, tolószékes, vérző meg az apró, 90 C típusú állampolgár. Bemegyek a rendelőbe. A főorvos köszön és rögtön a tárgyra tér: „szeretnék (tőlem?!) engedélyt kérni, hogy ne maradjon már itt a felülvizsgálat végéig, mert a műtőasztalon fekszik altatásban a gyomorvérző beteg, akit megkéne operálnia. – Menjél most rögtön – válaszoltam –, én majd lerendezem a FV-t. Elrohan, maradok ott 3 asszisztensnővel, 2 szakrendeléssel, 2 műtősfiúval+ vagy 30 beteggel (NEM a FV-ra jöttek.) Mondom, hagyjuk is a FV-t, megírtuk a jegyzőkönyvet.Mondom van még egy órám a kazincbarcikai megjelenésig, addig rendelek. Láttátok volna azt a megkönnyebbülést a összes ott dolgozó arcán! – Jöjjön az, akit a mentő hozott! És egy órát sebészet+balseb-et rendeltem. Mondom, xarok rá, mit is ír a „szabályzat”. Tolták elém a rtg. kérőlapot, gyógytorna kezelőlapot, aláírtam mindent piros tollal (nekünk az kötelező). Mire végeztem, alig maradtak a folyosón. Onnantól kezdve igen nagy respektem volt. 
A történethez azért még hozzátartozik, hogy felhívtak 2 év után az OEP-ből, hogy oda nem kell menjek, mert már 5! éve kivették a jogszabályból, csak elfelejtettek szólni. 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük